Известие

Collapse
No announcement yet.

Стават ли амортесъорите на багажника на Алфа Ромео 145 от друг автомобил...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Стават ли амортесъорите на багажника на Алфа Ромео 145 от друг автомобил...

Въпросат ми е зададен в темата .
    Надявам се накои да е пробвал и да има представа от каква друга кола биха могли да станат амортесъорите на задния капак освен оригиналните ...

Амортисьора за врата има точно три важни характеристики:
    1) Сила (написана е някъде на него, мери се в нютони, обозначава се с цифра и буквата N след нея);
    2) Дължина разгънат (лесно се установява с рулетка или друг по-сложен измервателен уред);
    3) Дължина сгънат (мери се с уреда, с който се установява и точка 2);
    И трите търпят известни отклонения, но не значими - всичко зависи от мястото, където трябва да паснат.

Най-лесно ще е ако напишеш тези 3 характеристики на оригиналните амортисьори и на който му се занимава да погледне и измери на неговата кола какви са... Така, ще се събере най-много инфо...
    Даже може темата да се направи такава, в която всеки на който му се занимава да мери и да пуска информация какви са амортисьорите на неговата кола (каквато и да е тя) за да знаят и други кое с кое евентуално би могло да бъде съвместимо...
    Добре е да се казва и дали закрепването им е стандартно с ябълковидни болтове, защото има и такива със закрепване заради което не стават за нищо различно от конкретната кола, за която са правени.

Comment

При толкова много 145 на части...не виждам смисъла честно казано от алтернативи

Comment

Смисъла от алтернативи е, че тези коли повечето не са първа младост, а амортисьорчетата също имат някакъв живот. Няма смисъл от алтернативи ако ги има нови на приемливи цени...
        Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 20:39.

Comment

Цената на нови в ТЕХКО БЕЗ отстъпка е около 50 лв на брои а с отстъпка на около 36-7 лв на брои ...

Почти всички който питах в форума или са продадени или не стават ...

Comment

Ти пък си намерил за италиански автомобили къде да търсиш части

Виж тук http://axm-auto.com/index2.php?brand...122&subcat=139
            Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
            Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
            Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
            Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

Здравейте

Преди две години смених моите с такива от AUDI 80 /може и да греша точно модела/. Малко по-къси са и се наложи да направя допълнителни втулки /около 20 мм/. Но иначе са стегнати и добре отварят и задържат задната врата. Цената им беше около 50 лв за двата.
              ALFA ROMEO 145 1.4TS 2000 г.

Comment

Първоначално публикувано от ivailo rachev Покажи съобщение
                Ти пък си намерил за италиански автомобили къде да търсиш части

Виж тук http://axm-auto.com/index2.php?brand...122&subcat=139
                Тия не знам за какво усилие са смятани ама на мене имам усещането, че ще ми счупят пантите ако не задържам капака с ръка докато се отваря
                Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
                Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
                Audi A4 1.9 TDI

Comment

Колега я виж тук http://emk-33.com/shop/product_info....ducts_id=84617 , мисля че е прилична цената.
                  ALFA ROMEO 145, 1.4, Twin Spark, 1997g.

Comment

Да цената не е никак лоша мисля че цената е на бройка но пак е добре тук при нас с отстъпката най-евтино ми е 37 лв на брой ... мисля да поръчам утре само ще проверя на още едно място и от където и да взема ще пиша дали съм доволен или не

Comment

Working...
                    X